Ekol Göz Menemenspor ile Altay, Menemen İlçe Stadı'nda bu sezon bir kez daha karşı karşıya geldiler. İlk maçta Altay ev sahibi konumundaydı ama bu sefer Menemenspor... Karşılaşmada karşılıklı birer gol oldu, beraberlikle yetinildi.

Karşılaşma çok güzel başladı. Pozisyon olmasa da futbol oynamaya istekliydi tüm oyuncular. Ama 9. dakikadaki golden sonra her şey değişti.

Mehmet ceza alanı kenarından orta yaptı. Yakın mesafe idi. Topu havaya dikti adeta. Bu tür ortaların gol olma olasılığı azdır. Defans oyuncuları ve kalecilerin işlerini çok kolaylaştırır. Rakiplerinin topa vurmamasını rahatça engelleyebilirler. Kaleci Cihan çıkıp, topa müdahale edebilirdi ama çıkmadı. Uzun boylu ve cüsseli Hüseyin koştu, Domgjoni ve Abdulkerim'in üzerinden kafa vuruşu yaptı, golü attı.

***

Bu golden sonra oyun iyice yavaşladı. Çok faul yapıldı, çok yerde kalındı. Genellikle öne geçen takımlar yerde yatar ama bu sefer her iki takım da yerde kaldı. Ama oyunu yavaşlatma düşüncesi yoktu hiç kimsede. İki takım da 23'er faul yaptı, toplamda 46 etti. Aynı gün oynanan Beşiktaş – Ankaragücü maçında 31, Adanaspor - Balıkesirspor maçında ise 28 faul düdüğü çalındı. Aradaki fak çok fazla. Ancak bazen hakem Emre Malok da bazı basit hareketlere faul verdi.

Özellikle 1. Lig'de futbolcular rakiplerine hep dengesiz giriyorlar. Topu alamayacaklarını bile bile ayak uzatıyor, gereksiz yere faule sebebiyet veriyorlar. Hızlı hücum yememek için de olmayacak gereksiz yere kasti faul yapıyorlar, sarı kartı yiyorlar. Bu maçta Hüseyin orta sahada ilerleyen Abdülkadir'i formasından çekti. Hızlı hücum değildi, defansta kalabalıktılar. Sarı kartı yedi.

***

Paixao çok tutuktu. Ceza alanı içi ve yakınında bir kaç kez topla buluştu ama kontrolü kötü olunca gol atmayı başaramadı. Atamadı ama ayağının altından kaçırması sayesinde gol attırmış oldu. Kendisine doğru gelen topu tutmak istedi. Ercan ona doğru koşup, alanını boşalttı. Kappel arkada boş kaldı. Ayak altından kaçan top, Kappel'in önüne geldi. Bomboşken, dipleme bir vuruşla açıyı kapatan Selmani'nin üzerinden aşırttı, beraberliği getirdi 37. dakikada.

***

Tekrar sakatlığa döneyim. Muhammet Ali 66. dakikada oyuna girdi. Tam tamına 1 dakika 12 saniye sonra, top daha ayağına değmemişken, rakibine ayak uzatırken sakatlandı. Tedavisi yapıldı ve sakatlığı ciddi olduğundan oyundan alındı.

***

Karşılaşmanın hakimi Altay idi. Oyunun kontrolünü elinde tuttu, gol pozisyonlarına girdi. Ancak çok daha az pozisyon bulan sarı lacivertliler, 90+3'te galibiyeti kaçıran taraf oldu. Hızlı hücumda yapılan ortada arka tarafta ceza alanı içinde Mehmet bomboştu. Cihan ön direkten arkaya koşuyordu. İsabetli bir vuruşla rahatça gol atabilirdi. O sert vurmak istedi, kaleyi tutturamadı.

2 dakika öncesine gidelim. Yaser, yapılan ortaya yükselmiş, topa kafa vurmuş ve Kappel'in önüne çok güzel indirmişti. Gol olabilirdi ama hakem düdüğü çalmış ve faul vermişti. Yaser topa çıkarken elini rakibinin sırtına koymuştu. Koymasa bile o topa kafa vurabilirdi. Gereksiz faul konuk takımı galibiyetten etti dersem yeridir.