Rakamı duyunca şaşırdım mı, hayret mi ettim?

Bilmiyorum!
Özlem Gürtunca mektubunda; ‘328 canlı türünün yok olmasını engellemek için…’ diyordu…
Dile kolay; 328 canlı türü…
Belirttiğine göre;
‘Flamingoların da dahil olduğu 328 canlı türünün yaşam alanı olan Gökçeada Lagün’üne 99 yıl faaliyette kalacak andezit ocağı yapılması planlanıyor.
Çalışmanın durdurulması için başlatılan kampanyayı paylaşarak binlerce canlının hayatını kurtarmaya destek olacağım…’
Özlem Gürtunca’nın iddiasına göre:
Flamingoların, 100’den fazla kuş türünün ve toplamda 328 canlı türünün yaşam alanı olan, Tuz Gölü’nü kapsayan Gökçeada Lagünü’nün yakınına, 99 yıl faaliyette kalacak Andezit Ocağı yapılması için çalışmalara başlandı.
Bu yüzden, bölgedeki canlı türlerinin yok oluşuna zemin hazırlayan Andezit Ocağı Projesine uygunluk verilmemesini ve ÇED sürecinin sonlandırılmasını istiyorlar.

*

Anımsadığım, hatta bir ara konuyu ele aldığım için biliyorum:
Arkeolojik ve Ekolojik olarak ülkemizin en önemli alanlarından biri olan Gökçeada’da, WWF çalışmaları neticesinde Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak tescillenmiş, flamingoların ve 100’ü aşkın kuş türünün beslenme ve yuvalama sahası olan Gökçeada Lagünü ve Tuz Gölü bu proje ile geri dönüşü olmayacak şekilde zarar görecek.

*
A. şirketi tarafından başlatılan, 19,69 hektarlık Andezit Ocağı Projesinde kullanılacak dinamit patlatma yöntemi, yaratacağı kirlilik, gürültü ve toz nedeniyle Gökçeada Lagünü, barındırdığı canlılar ve Eşelek Köyü sakinleri başta olmak üzere tarım alanlarımıza, su kaynaklarımıza, Gökçeada halkının geçim kaynağı olan balıkçılık ve turizme zarar verecek
Günde 19.000 litre su harcanacak olan proje, ada halkı ve canlılarının yaşamsal ihtiyaçları ve tarımsal faaliyetler için kullanılan su kaynaklarının tükenmesinde etkili olacak ve ciddi susuzluk tehlikesi yaratacak.
Projede suyun nereden sağlanacağı ve atıkların nasıl bertaraf edileceğine dair yeterli bilgi bulunmuyor.
İstek şu:
201800322 (ER:3333664) Ruhsat Numaralı Andezit Ocağı Projesine uygunluk verilmemesi ve ÇED sürecinin sonlandırılması için yetkililerin dikkatini çekmek.

*
İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in iktidar koalisyonunun çökmesinin ardından parlamentonun feshedilmesi için bugün oy veren İsrailli milletvekilleri, seçimlerin 1 Kasım'da yapılmasının önünü açtı.
Bu,?dört yıldan kısa bir süre içinde İsrail'deki beşinci seçim olacak.
6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan komisyonun beşinci halka açık oturumunda ifade veren eski bir yetkili bir telefon görüşmesinde, eski Başkan Donald Trump’ın dönemin Adalet Bakanı Vekili Jeffrey Rosen’a, ‘Sadece seçimde usulsüzlük olduğunu söyle, gerisini bana bırak’ dediğini söyledi.