Neredeyse çeyrek yüzyıl önce Almanya'dan bir çocuğun denize attığı şişe içindeki mektuba nihayet cevap geldi.

13 yaşında bir Rus olan Daniil Korotkikh, Rusya'nın Kaliningrad bölgesinde plajda gezerken gözüne çarpan bir bira şişesi içinde Frank Uesbeck imzalı Almanca bir mektup bulunca haliyle çok şaşırdığını söylüyor.

Şu an 29 yaşında olan Franck Uesbeck, 'Bunu bulan lütfen bana geri yazsın, ben de sana geri yazacağım' mesajını bir şişeye koyup Baltık Denizi'ne attığında 5 yaşındaydı.

Mektubu bulduktan Frank Uesbeck ile temasa geçmeyi başaran Daniil, internet üzerinden karşılıklı sohbet ettiklerini anlattı.

BBC'nin haberine göre Rus çocuk, şişe ve içindeki mektubu Rusya ile Litvanya arasında arasında uzanan deniz kıyısında buldu.

Üzeri seramik bir tıkaçla kapalı olan şişenin içindeki mektuba ulaştıktan sonra babasına gösteren Daniil, babasının bölük pörçük bildiği Almancasıyla mektubu tercüme ettiğini söylüyor.

1987 yılında kaleme alınan mektupta yazılı olan adreste halen Frank Uesbeck'in anne ve babası yaşıyor.

Bu adrese bir mektup gönderdikten sonra Frank Uesbeck'le iletişime geçen Daniil, ileride bir gün yüz yüze karşılaşmayı umduklarını söyledi.

AP ajansına konuşan Frank Uesbeck, ailesiyle birlikte Danimarka'ya sehayat ederken gemiden attıkları şişe içindeki mektubu çoktan unutup gittiğini; dolayısıyla 24 yıl sonra karşısına çıkan Rus çocuğun kendisini çok şaşırttığını söylüyor.

O zaman beş yaşında olan Frank'in adına mektubu gemideyken babası kaleme almış.

Rus çocuk, bira şişesinin sahile vurduktan sonra kumların altında bugüne kadar korunaklı kalmış olmasının büyük bir şans olduğunu söylüyor.