İngiltere Polisi, Londra'nın güneyindeki Lambeth ilçesinde 69 yaşındaki Malezyalı, 57 yaşındaki İrlandalı ve 30 yaşındaki İngiliz olduğu bildirilen 3 kadını, 30 yıldır köle olarak tutuldukları evden kurtardı.

Birbirleriyle ilişkileri olmadıkları belirtilen kadınların şu anda güvenli bir yerde tutulduklarını belirten İngiltere Metropolitan Polisi'nin insan kaçakçılığından sorumlu müdürü dedektif Kevin Hyland, 10 yıl boyunca kapalı yerlerde tutulan insanlara rastladıklarını ancak bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını kaydetti.

Hyland, 30 yaşındaki kadının yaşamının tamamında o evde olduğu ve bugüne kadar dış dünya ile hiç bağlantı kurmadığını tahmin ettiklerini söyledi.

Operasyon geçtiğimiz 25 Ekim'de kadınlardan birinin Özgürlük Derneği ( Freedom Charity)'ni telefonla arayarak istenmedikleri halde bir evde 30 yıldır hapsedildiklerini ihbar etmesinin ardından gerçekleşti.

Polis dün sabah olayla ilgili olarak biri kadın 2 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişi de mahkemece tutuklandı.

Derneğin kurucusu Aneeta Prem, uzun görüşmeler yaptıktan sonra kadınların evden güvenle çıkabileceklerine razı edildiklerini bu sırada polisin de hazır bulunduğunu buna rağmen kadınların kendilerini büyük tehlikede hissettiklerini belirtti.

Prem, kadınların bu durumda olduğundan komşuların da bilgisi olmadığına inandıklarını söyleyerek 'sıradan bir mahalledeki sıradan bir evdi' diye konuştu.