ABD'de beklenen seçim günü geldi çattı. Başkanlık için Donald Trump ve Hillary Clinton kıyasıya mücadele edecek. Anketlerde Clinton'ın yarışı kazanacağı görünse de aradaki az puan farkı sonucu değerli kılıyor. Başkanlık yarışıyla ilgili açıklama yapan Trump, seçimi kazanamazsa bu durumun 'felaket' olacağı yorumunu yaptı.

Dün son kez meydanlara çıkan Trump, Florida, Kuzey Carolina, Pensilvanya, New Hampshire ve Michigan eyaletlerini sırasıyla gezdi ve oy istedi.

Kuzey Caroline'deki konuşmasında Trump, Clinton'ın başkan olmasının 'felaket' anlamına geldiğini iddia etti.

Başban Barack Obama'nın da demokrat olduğunu söyleyen Trump, bu yüzden ülkenin her alanda inişe geçtiğini söyledi. ABD ekonomisinin de kötü durumda olduğunu söyleyen Trump, Clinton'ı ise yalancılıkla suçladı.

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve FBI'ın Hillary Clinton'ın dışişleri bakanı olduğu dönemdeki maillerinin incelenmesi ile ilgili de konuşan Trump, 650 bin e-postanın bu kadar kısa sürede incelenemeyeceğini iddia etti.

FBI Direktörü James Comey'in büyük bir baskı altında olduğunu da iddia eden Trump'ın konuşması sık sık "Clinton'ı içeri  tık." sloganı ile kesildi.