Olay ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre lise son sınıftayken disiplin cezası alan ve okuldan atılan 19 yaşındaki Nicolaz Cruz, okulda dehşet saçtı.

Öğrenciler arasında silah merakı ile bilinen Cruz, kovulduğu okuluna gitti. Okul binasına girmeden ateş etmeye başlayan Cruz, okula girince de yangın alarmını çalıştırdı.


Silah sesleri üzerine sınıfta bekleyen öğrenciler ve öğretmenler yangın alarmını duyunca da kaçmak için koridorlara çıktı. Koridorda bekleyen saldırgan da öğrenci ve öğretmenlerin sınıflardan çıkmasıyla ateş etmeye başladı. Çevresine kurşun yağdıran saldırgan, okuldan çıkmayı başararak kaçmaya başladı.


Polis, saldırganı okuldan iki kilometre uzaklıkta yakaladı. Cruz'un 12 kişiyi okulun içinde, iki kişiyi de okulun bahçesinde öldürdüğü öğrenildi. Saldırganın kaçarken sokaktada bir kişiyi öldürdüğü öğrenilirken, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.


Olay sonrası açıklama yapan polis ekipleri, saldırganın AR-15 model bir yarı otomatik silah kullandığını ve yanında her birinde 30 mermisi olan çok sayıda şarjör olduğunu açıkladı.