IŞİD'e karşı kurulan koalisyonun ABD özel temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından Musul operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Başbakan İbadi'nin Musul'un kurtarılması için büyük operasyon emrini verdiğini belirten McGurk, düzenlenen harekata olan desteğini açıkladı. Irak güçlerinin, Kürt peşmergelerin ve Ninova gönüllürinin Tanrı yolunu açık etsin diyen McGurk, bu operasyonda onlarla birlikte olmaktan gurur duyduklarını da ifade etti.

TSK'nın desteği ile Özgür Suriye Ordusu'nun Dabık'ı ele geçirmesinden de bahseden McGurk, birden fazla cephede IŞİD'e karşı uygulanan baskının artırıldığını anlattı.

Konuyla ilgili ABD Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlık, Suriye'nin Dabık köyünün DAEŞ'ten kurtarılmasının memnuniyetle karşılandığını belirterek, operasyona katkı yapan Türkiye'nin desteğinden de bahsedildi. Açıklamada: “Bu olay, o barbar topluluğa (DAEŞ'e) karşı elde edilen en son askeri netice olmanın ötesinde, Dabık ayrıca IŞİD için simgesel bir öneme sahipti. O topluluk, Dabık'ta korkunç felaketlere neden olmuş, İngilizce yayınladıkları dergiye bu köyün adını vererek, sözde halifeliklerinin nihai zaferinin yerinin burası olacağını iddia etmişlerdi. Buranın kurtarılması için savaşan Suriyelilere ve operasyonu yakından koordine eden müttefikimiz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" denildi.