ABD, yerel saatle 09.40'da bir ilkokulda gerçekleşen saldırıyla sarsıldı. Connecticutt eyaletine bağlı Newtown kentinde gerçekleşen saldırıda, yaşları 5 ile 10 arasında değişen 20 ilkokul öğrencisi ile aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 7 yetişkin öldü. FBI, Connecticutt eyalet ve Newtown kent polisini alarma geçiren olay Sandy Hook İlkokulu'nda terör havası yarattı. Çift silahlı olduğu belirlenen saldırgan Adam Lanza, önce ders verdiği sınıfta öğrencilerinin gözü önünde kendi annesini öldürdü.

Yaşları 5 ile 10 arasında değişen 600 öğrencisi bulunan Sandy Hook İlkokulu'nda çocukları dehşete düşüren saldırı, öğrencilerin ailesi arasında da paniğe yol açtı. Yüzlerce veli çocuklarına sağ salim kavuşup kavuşamayacaklarını bilmeden okula akın ederken, FBI, eyalet ve kent polisi okul çevresinde çok yoğun güvenlik önlemleri aldı. Saldırıda yaralanan 3 kişi Danbury Hastanesi'nde tedaviye alındı.

ABD'de okullara daha önce de saldırıda bulunulduğu biliniyor. Ancak Newtown'daki saldırı,  ilkokula yapılan ilk saldırı olma özelliği taşıyor. ABD başkanı Barack Obama'nın dakika başı bilgilendirildiği olay ABD'de silah satışının yasaklanıp yasaklanmaması tartışmasını da yeniden gündeme getirdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın silah satışlarının yasaklanmasından yana olduğu biliniyor.

Newtown'da 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıdan sonra Beyaz Saray'da açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, "Son yıllarda bu tür trajedileri fazlalıkla yaşamaya başladık. Bir başkan olmaktan çok, bir baba olarak bunların acısını yaşıyorum" dedi. Gözyaşlarını güçlükle tutan Obama, "Bugün kalplerimiz bir kez daha kırıldı. Masum çocuklar rüyalarını yaşayamadan yaşamlarını yitirdi. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Politikayı göz önüne almadan, bu tür olayların yaşanmaması için ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız" diye konuştu.

Öte yandan Adam Lanza'nın babası da New Jersey'deki evinde ölü bulundu.