Acı hasat sürüyor

Şanlıurfa’da yöre halkının sofralarının vazgeçilmezi olan kırmızıbiberin tarlalarda hasadı sürüyor

Acı hasat sürüyor
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:25

Şanlıurfa'nın lezzetli yemeklerine tat veren kırmızı, acı biberin hasadı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale ilçesinde biber toplama etkinliği düzenlendi. Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Urfalı kadınlarla birlikte biber topladı. 'İsot' kostümlü maskotların da yer aldığı etkinlikte, toplanan biberler kadınlar tarafından temizlendi. Kentin GAP ile birlikte yükselen bir tarım havzası olduğunu anlatan Beyazgül, "İlk defa tarım bu topraklarda yapılmıştır ve dünyaya buğday tohumu bu topraklardan yayılmıştır. Fırat Nehri'nin sularıyla beslenen Şanlıurfa'nın bereketli ovaları, kendine özgü iklimi ve verimli topraklarıyla ülkemizin gıda ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaktadır"  dedi.
Şanlıurfa'nın geçen yıl 113 bin 803 ton biber üretimiyle Türkiye'de en fazla biberin toplandığı kent olduğunu anlatan Beyazgül, "Bu nedenle isot denilince akla ilk gelen şehir Şanlıurfa'dır. Jeopolitik konumu nedeniyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentimiz, mutfak kültüründe de birçok lezzet barındırmaktadır. Çiğ köftenin lezzet iksiri olarak kabul edilen isot, Şanlıurfa'nın dünya mutfağına kazandırdığı en önemli yöresel üründür" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.