Isis isimli genç kızın, adının batı dünyasında IŞİD'in karşılığı olarak kullanılmasından dolayı, Nike'dan üzerine adının yazılmasını istediği ayakkabı siparişi reddedildi.

Hollanda'da yayın yapan RTV oost televizyonunun haberine göre, Isis isimli genç kız, internet üzerinden Nike spor firmasına üzerine müşterisinin adının yazıldığı bir çift spor ayakkabısı sipariş etmek istedi. Ancak Isis'in siparişi adını Isis yazınca reddedildi. Buna gerekçe olarak da girdiği ismin şirket kurallarına aykırı olması gösterildi.

Genç kız adını yazdığında şu mesaj gösterildi: Özür dileriz. Seçtiğiniz isim, şirketimizin standart kurallarına uymamaktadır. Lütfen başka bir isim seçiniz. Nike firması ise söz konusu durumla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı.

Nike firması, kişiselleştirilmiş ayakkabıların üzerine uygunsuz, ayrımcılık ve hakaret içeren isimlerin yazılmasına izin verilmiyor.

Isis, gerçekte eski Mısır'da bereket ve aşkı simgeleyen tanrıça anlamına gelirken, batıda IŞİD'in karşılığı olarak kullanılıyor.

Genç kız, Hollanda televizyonuna yaptığı açıklamada, IŞİD'in ortaya çıkmasından bu yana sorun yaşadığını özellikle okulda, arkadaşlarının kendisini görünce silah sesi taklidi yaptıklarını söyleyerek isminin altına, "Allahüekber" yazıldığını ve sık sık alay edildiğini ifade etti.

Adını değiştirmeyi düşündüğünü söyleyen genç kız, Paris saldırılarından sonra da adının yönelik olumsuz eleştirilerin arttığını dile getirdi.

Hollada televizyonunun haberine göre, Hollanda ve Belçika'da kızlara verilen yaygın bir isim olan Isis, 2012 yılından bu yana daha az kullanılıyor.