Çin medyasına göre, Hollanda merkezli uzay turizmi şirketi Space Expedition Corporation veya SXC, zengin Çinlileri uzaya götürmesi için Çin’in Dexo Travel şirketiyle anlaşma imzaladı.

Dexo Travel CEO'su Zhang Yong, 27 Aralık'tan kayıtların başlamasından buyana 100’den fazla Çinlinin uzay gezisi için kayıt yaptırdığını söyledi.

Kayıtların 2014 yılı sonunda sefere başlayacak ve 60 kilometre yukarıya çıkacak Lynx Mark I uzay aracı ile 2015 yılında seferlerine başlayacak 103 kilometre yukarıya çıkacak Lynx Mark II uzay aracı için olduğu kaydedildi.

Ancak bazı zengin Çinliler 103 kilometre yükseklikte uzayın gerçek derinliğini hissedemeyeceklerini söylüyor.

5 DAKİKA İÇİN 95 BİN DOLAR

Zhang, 2 Çinli işadamının 2015 gezisi için bilet aldığını açıkladı ve paranın zenginler için sorun olmadığını ifade etti. Zhang, uzayın sadece milyonerler için olmadığını vurgulayarak, bir turistin en az 95 bin dolar ödeyerek, ABD özel havacılık şirketi XCOR Aerospace tarafından üretilen Lynx Mark I uzay aracıyla uzaya gidebileceğini söyledi. Uzaya giden 500 kişiden sadece birkaçının özel astronot olduğunu aktaran Çinli yetkili, uzay aracının sadece iki kişi taşıyabildiğini ve bunlardan birinin astronotla birlikte pilot kabinine oturan turist olduğunu dile getirdi.

Turistlerin kalkıştan 5 dakika sonra uzaya ulaştığı ve aracın uzayda 5-6 dakika kalarak turistin uzayı ve dünyanın üçte bir manzarasını görmesinin sağlandığı kaydedildi.

Tüm seyahatin ise toplamda bir saat sürdüğü ifade edildi.

SXC Asia CEO’su Alex Tang ise Asya pazarından son derece umutlu olduklarını ve Çin’in son yıllarda uzay alanında elde ettiği başarıların Çinlileri uzaya karşı ilgilerinin artmasına neden olduğunu kaydetti.

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, 200 kilometreden fazla seyahat etmek isteyen turistler, normalin 20 yada 50 kat daha fazlasını ödemesi gerekiyor.

Öte yandan katı kuralların, potansiyel müşterilerin yüzde 80-90’ının eleyebileceği de belirtiliyor.