Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KEİ 29. Bakanlar Konseyi Toplantısı için Erivan’a geldi. Davutoğlu’nun Erivan ziyaretine tepki gösteren çeşitli gruplar, toplantının yapılacağı yere gelerek bina girişinde gösteri düzenledi. Ermenice ve İngilizce pankartlar taşıyan göstericiler, zaman zaman şarkılar söyledi. “Stop” yazılı dövizler ise dikkat çekti. Toplantının yapıldığı binaya gelen Davutoğlu, başka kapıdan içeri girdiği için protestocularla karşı karşıya gelmedi.

Sosyal Demokrasi Partisi’ni temsil ettiğini söyleyen Martirasyan, "Türkiye’nin sorun çıkarmasını" protesto ettiklerini söyledi. Uzun yıllardır iki ülke arasında problemler olduğuna değinen Martirasyan, “Türkiye ilişkilerin ilerlemesi için hiçbir şey yapmıyor. Komşularımız olsun istiyoruz. Ayrıca Türkiye soykırımı kabul etmek istemiyor.” diye konuştu. Martirasyan, “Türkiye, Azerbaycan’a destek veriyor ve sınırlarımızın açılmasına engel oluyor. Bu da olumsuz etkiliyor bizi.” dedi.

Protestoda öğrencileri temsil eden Gerafin Vartanyan, Türkiye’nin soykırımı kabul etmesi gerektiğini savundu. Vartanyan, ”Türkiye kabul etmese başka ülkeler kabul ediyor. Ayrıca topraklarımızı geri istiyoruz.” şeklinde konuştu. Vartanyan, "Türkiye’nin sorun çıkarmasının Ermenistan’ı olumsuz etkilediğini" sözlerine ekledi.

Bakan Davutoğlu'nun toplantı sonrası Bulgaristan ve Ermenistan mevkidaşları ile ikili görüşme yapacağı öğrenildi.

Ermenistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişki bulunmazken, iki ülke arasındaki sınırlar 1993’ten bu yana kapalı tutuluyor.