Norveçli Ingolf Kristinsen, Nordland bölgesinde, Lovund kıyalarında gezerken binlerce Sild balığının (Sardalya cinsi kuzey denizine has bir balık cinsi) denizde donduğunu gördü. Kristinsen, balıkların fotoğrafını çekerek gazetelere gönderirken şöyle dedi:

"Köpeğim Anton ile gezerken gördüğüm manzara beni şaşırttı. Balık sürüsünün denizde donduğunu gördüm. Hayatım boyunca denizin donduğunu çok gördüm ama balıkların donduğunu daha önce hiç görmemiştim. Öyle sanıyorum ki denizdeki donma çok hızlı meydana gelmiş ve balıklar açıklara yüzmeye zaman bulamamışlar. Gördüğüm manzara karşısında hemen fotoğraf çekip gazetelere gönderdim."

BALİNALARDAN KAÇMIŞLAR

Norveç Deniz Araştırma Enstitüsünden Aril Slotte ise, balıkların balinalardan kaçarken karaya fazla yaklaştıkları için donup kaldıkları teorisini savundu. Aril Slotte, "İki yıl önce de balinalar sürü balıkları kovalamış ve balıklar sahile vurarak ölmüşlerdi. Şimdi gördüğümüz manzara da benzeri bir manzara" dedi.

Ülkeye geç gelen ancak etkili olan soğuklar nedeniyle göller de dondu. Valnesfjord bölgesinde İnger Sjöberg adındaki Norveçli kadın da bir gölde donmuş geyiğin fotoğrafını çekerek gazetelere gönderdi ve gördüğü manzaradan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Hava sıcaklığı eksi 16 derece idi. Göl donmuştu. Geyiği donmuş görünce çok üzüldüm. Öyle sanıyorum ki fotoğraf çektiğim geyik için çok zor bir ölüm olmuştur”dedi.

Üülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklığı eksi 26 derece olarak ölçüldü. Yetkililer eksi 26 derecelik soğuğun esen rüzgarla birlikte 32 derece hissedildiğini bildirdi.