Sibirya’nın Novosibirsk kentinde oturan Kaptarenko, Soçi 2014 Kış Olimpiyat Oyunlarının meşalisine benzeyen donmuş balığı eline alarak sokakta koşuyor.

Meşalenin 6 Aralık’ta Novosibirsk’e getirilmesini sabırsızlıkla bekleyen yaşlı Rus, “Bu önemli bir misyon. Elimdeki balık meşaleyi hatırlatıyor. Kuyruğundan tutarak yukarı kaldırıyorum ve evde koşuyorum . Sokağa da çıkarak balıkla koşu yapıyorum. Çünkü misyon önemli, devlet düzeyinde.” dedi.

1912 St. Petersburg doğumlu Kaptarenko, İkinci Dünya Savaşı yıllarında Sibirya’da uçak mühendisi olarak görev yapmıştı. Masaüstü tenis sporuyla uğraşan Kaptarenko, ilerlemiş yaşına rağmen düzenli spor yapmayı ihmal etmiyor.

Kendisine eğitim için meşale vermediğini, ancak çalışması gerektiğini söylediklerini ifade eden Kaptarenko, “Arkadaşım her biri yarım kilogram 4 halter verdi. Ancak bunlar yeterli değil. Ben de donmuş balığı keşfettim. Kuyruğundan tutup dolaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat yetkilileri normalde 200 metre olan koşuyu, yaşlı olduğu için Kaptarenko için 50 metreye indirmişler.

Rusya'nın Soçi kentinde 7 Şubat'ta başlayacak olimpiyatlar için meşale ülkenin dört bir tarafını dolaşmaya devam ediyor. Rusya, meşaleyi uzaya gönderip tarihte ilk kez uzay yürüyüşüne çıkarılmıştı.