Dünyanın en zengin, en görkemli, en lüks diye diye en’lerin şehri olarak bilinen Dubai’de harika bir tatil yapmaya hazır olun. Bugün sizleri Dubai’nin en güzel yerlerinden, şehirde yapılacak aktivitelere, dünyaca ünlü alışveriş merkezleri ve Dubai mutfağına kadar dolu dolu bir gezi rehberiyle buluşturacağız. Belki de en kolay şekilde vize alabileceğiniz yerlerin başında gelen Dubai’yi kısa sürede, ekonomik bir şekilde gezmek için tek yapmanız gereken Dubai turları ile bu şehrin içinde kaybolmak! Yurtdışı turları arasında masalsı bir gezintiye çıkacağınız Dubai ile ilgili en detaylı gezi rehberimizi mutlaka okuyun.

  • Dubai’de Gezilecek Yerler

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, dünyanın önde gelen zenginlerinin yaşadığı, lüksün merkezi olarak bilinen muazzam bir şehir. Hatta “Ortadoğu’nun Monako’su” olarak da adlandırılan Dubai’de sayısız gezilecek yer ve yapılacak aktivite var. Sadece 200-220 yıl önce sıradan bir balıkçı köyü olan ama şimdiler tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir şehir haline gelen Dubai’de belki de ilk görmeniz gereken yer Burj Al Arab. Tam tamına 7 yıldızlı lüksün de lüksü bir tesis olan Burj Al Arab otelinde konaklamayacak olsanız bile bir gün çatı katı restoranına giderek enfes şehir manzarasını seyredebilirsiniz. Yalnız şunu da hatırlatmakta fayda var; Burj Al Arabotelininr restoranında kişi başı en az 350 AED (290 TL) harcama şartı var. Dubai turunun vazgeçilmezlerinden olan The Dubai Mall ise dünyanın en büyük alışveriş merkezi olma unvanına sahip. 2009 yılından beri hizmet veren The Dubai Mall’un içerisinde toplam 635 farklı mağaza bulunuyor. Alışveriş merkezinin tamamının gezmekse yaklaşık birkaç gününüzü alabilir.

Al Bastakiya Bölgesi’ndeki El Fahidi Hisarı’nın içerisinde konumlanan Dubai Müzesi’nde mimari olarak Portekiz esintilerini görmek mümkün. 1971 senesinde ziyarete açılan Dubai Müzesi, Dubai’de geçmişten bugüne yerleşik hayat sürenlerle ilgili bilgiler veren ilginç objelere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Dubai’de gezilecek yerler listesinin belki de en yeşil yeri olan Madinat Jumeirah ve Palm Jumeirah’a (Palmiye Adaları) uğramadan şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz.

  • Dubai’de Ne Yapılır?

Dubai’de3 yapılacak aktivite o kadar çok ki, hepsini yapmanız demek 1-2 aylık bir Dubai gezi planı yapmanız anlamına geliyor. Uygun fiyatlı bir Dubai turuna katılarak bu aktivitelerden en hoşunuza gidebilecekleri yapabilirsiniz. Dubai’de yapılacak aktivitelerden en keyiflisi açık ara çöl safarisi. Alışveriş ise artık klasikleşmiş bir Dubai aktivitesi. Birbirinden lüks mağazaların olduğu muazzam alışveriş merkezlerine gidebilirsiniz. Dünyanın en’lerinin olduğu şehirdesiniz ve dünyanın en uzun binasına çıkmayı planlıyorsunuz: O zaman rotanızı Burj Khalifa’ya çevirmelisiniz. Dubai’nin simge yapılarından biri olan Burj Khalifa’nın tepesinden Dubai’yi kuş bakışı izlemekse inanılmaz bir deneyim. Halkının büyük bir çoğunluğunun Müslüman olduğu Dubai’deki tarihi camileri ve müzeleri de ziyaret edebilirsiniz.

  • Dubai Mutfağı

Dubai, özellikle son 10 yılda dünyanın dört bir yanından göç aldığı için haliyle şehrin her yerinde dünya mutfaklarına özgü lezzetler sunan restoranlar görmek mümkün. Öyle ki, Nusr’et’in restoranı da Dubai’nin en ünlü restoranları arasında bulunuyor. Dubai mutfağına özgü yemeklerin birçoğu Lübnan mutfağından esinlenilerek hazırlanıyor. Dubai’de ne yenir sorusuna verilebilecek ilk cevaplardan biri de şüphesiz shawarma. Ayrıca vejetaryenseniz eğer falafel tam size göre diyebiliriz. Elbette sadece Lübnan değil, şehrin çoğu yerinde İtalyan, Türk ve Japon restoranlarına da rastlamanız olası. Dubai’nin en çok tercih edilen restoranlarından birkaçı, Khan Murjan, Wafi Gourmet, Al Mallah, Pappa Roti, Turkish Grill, Turkish Village, Pierchic ve Al Muntaha.

  • Dubai’de Alışveriş

 Alışverişle bu kadar özdeşleşen bir başka şehir yoktur herhalde! Dubai, dünyanın alışveriş cenneti lakaplı, birbirinden lüks mağazalar ve alışveriş merkezlerine, hatta içerisinde yılın dört mevsimi kayak yapılabilen bir alışveriş merkezine ev sahipliği yapan bir şehir. Dubai turunuzda kelimenin tam anlamıyla alışverişe doyacaksınız. Dubai’de alışveriş yapabileceğiniz başlıca yerler, The Dubai Mall, Mall of the Emirates, Ibn Battuta Mall, Medinat Jumeirah ve Mercato.

  • Dubai’de Ulaşım

Türkiye’den haftanın 7 günü direkt uçuş seferlerinin düzenlendiği Dubai’ya hava yoluyla ulaşım gerçekten de çok kolay. Dilerseniz yerli veya yabancı hava yolu şirketlerinin Dubai Uluslararası Havalimanı varışlı seferlerine göz atabilirsiniz. Türkiye-Dubai arası hava yolu ulaşımla yaklaşık 4,5 saat sürüyor.