İspanya basını, 350 polis memurunun ve en son 16 ilin emniyet müdürlerinin görevden alınmasını, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasının üstünü örtme çalışması ve rakiplerini tasfiyesi" şeklinde yorumladı:

EL MUNDO: ERDOĞAN YOLSUZLUK SORUŞTURMASININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN POLİSİ TASFİYE EDİYOR

Erdoğan'ın önceki gün yolsuzluk soruşturmasına karşı bir engel daha koyduğunu öne süren El Mundo gazetesi, 350 polis memurunun ardından gece yarısı da 16 ilin emniyet müdürünün görevden alındığını aktardı.

Gazete, tasfiyelerin amacının yolsuzluk soruşturmalarını sabotaj etmek olduğunu vurgulayarak, organize suç ve terörle mücadele uzmanlarının önemsiz görevlere atandığına dikkati çekti.

EL PAİS: ERDOĞAN, RAKİPLERİNİN TASFİYESİNİ ŞİDDETLENDİRDİ


El Pais gazetesinde Jose Miguel Calatayud imzalı yazıda, söz konusu uygulamanın iktidarı direkt etkileyen yolsuzluk soruşturması sürecinde yapıldığının altı çizildi.

Yolsuzluk iddialarıyla en son 25 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan gazete, Başbakan Erdoğan'ın polis operasyonlarını hükümete karşı "kirli oyun" olarak değerlendirdiğini yazdı. Haberde, yolsuzluk operasyonlarının Erdoğan'ın çevresi ile Gülen Cemaati'nin karşı karşıya gelmesinden kaynaklandığı iddialarına yer verildi.

LA VANGUARDİA: AB'NİN ENDİŞELERİNE RAĞMEN TASFİYE SÜRÜYOR


Barcelona merkezli La Vanguardia gazetesi, "Türkiye hükümeti, yolsuzluk soruşturmasından sonra emniyette ve yargıda başlattığı tasfiyeleri sürdürmesi, Avrupa Komisyonu'nda yargı bağımsızlığıyla ilgili endişeye neden oldu." diye yazdı.

Bin 700 polisin görevden alındığına dikkati çeken gazete, AB Komisyonu Sözcüsü Olivier Bailly'nın Brüksel'de konuya dair yaptığı açıklamaya yer verdi.

PUBLİCO: ERDOĞAN DİKKATİ BAŞKA YÖNE ÇEKMEK İSTİYOR


Publico gazetesi, "Türk polisi İzmir'de rüşvete karşı yeni bir yolsuzluk operasyonu başlattı. Bu arada Erdoğan dikkati başka yöne çekmek için askerin yeniden yargılanmasını gündeme getirdi." diye yazdı.

350 polis memurunun yolsuzluk skandalından sonra görevden alındığı bilgisini veren gazete, dün de 16 ilin emniyet müdürünün aynı akıbeti paylaştığını aktardı.