Sumatra adasının güneybatı kıyısı açıkları bugün yerel saatle 19.49'da 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), depremin merkezinin, adadanın güneybatısındaki Padang şehrine 808 kilometre uzaklıkta olduğunu açıkladı. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası ise Ulusal Meteoroloji Ajansı, Batı ve Kuzey Sumatra ile Açe'de tsunami alarmı verildiğini açıkladı.

Yerel televizyon kanallarından TVRI'nın Ulusal Meteoroloji Ajansı'na dayandırdığı haberinde ise tsunami alarmının kaldırıldığı bildirildi. Ulusal Meteoroloji Ajansı yetkilisi Andi Eka Sakya yerel televizyona yaptığı açıklamada, şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını söyledi.

DEVLET BAŞKANI SUMATRA ADASINDAYDI

Deprem sırasında Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun Kuzey Sumatra bölgesinin başkenti Medan'daki bir otelde konakladığı ve güvende olduğu bildirildi. Medan sakinlerinin verdiği bilgiye göre, deprem şehirde etkili olmadı.

Hint Okyanusu’nda 26 Aralık 2004’te meydana gelen 9.1 büyüklüğünde depremin tetiklediği tsunami, büyük felakete yol açmıştı. Tsunamiden en çok Açe etkilenirken, afetin vurduğu ülkelerdeki ölü sayısı 230 bini bulmuştu.