İran haber ajansına göre, ülkenin 65 milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Tahran ziyareti öncesi, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mektup yazdı. Milletvekilleri, Ruhani'den Erdoğan'ın sert bir şekilde uyarılmasını talep etti. Erdoğan, salı günü İran'a gidecek.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, 65 milletvekili, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Erdoğan'ı İran'la ilgili 'basiretsiz' açıklamasından dolayı sert bir şekilde uyararak, Erdoğan'ın İran halkına yaptığı hakaretlerden dolayı resmen özür dilemesi için baskı yapmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap ülkelerinin Yemen'e karşı başlattığı harekatı desteklediğini açıklarken, "İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Bu durum bizi, Körfez ülkelerini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil" demişti.

Salı günü İran'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yanı sıra, dini lider Ali Hamaney ile görüşmesi bekleniyor.