Irak ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, bugün önce başkent Bağdat'taki Kazımiye ve İmam-ı Azam Ebu Hanife türbelerini, ardından da Necef'teki Hz. Ali'nin türbesini ziyaret etti.

Hz. Ali'nin türbesini ziyaret eden ilk Sünni lider olan Erdoğan dün de Bağdat'taki Irak Meclisi'nde konuşma yapan ilk yabancı devlet adamı olmuştu.

Erdoğan Necef'teki türbe ziyaretinin ardından da şehir merkezinden yürüyerek, Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşmeye gitti.


KÜRT YÖNETİMİNDEN ERDOĞAN'A JEST

Erdoğan, Necef'teki temaslarının ardından Kuzey Irak'taki Erbil kentine geçecek.

Bu ziyaretle Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimine giden ilk Türk Başbakan olarak tarihe geçecek olan Erdoğan'ın ziyareti öncesinde, Kürt yönetimi de bir ilke imza attı.

Kerkük İl Meclisi’ne ilk kez bir Türkmen başkan seçildi. Asvat El Irak'ın haberinde, il meclisinin bu sabah toplanarak, Kerkük Valiliği görevine Kürt İttifakı'ndan Necmeddin Kerim'i, Meclis Başkanlığı'na da Türkmen grubundan Hasan Turan'ı seçtiği belirtildi.

Bu gelişme, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Erdoğan’a bir jesti olarak görülüyor.

Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Kuzey Irak’taki Erbil kenti Türk, merkezi Irak ve bölgesel Kürt yönetimin kullandığı bayraklarla donatıldı.