Cumhurbaşkanı Atambayev’in cevabını ve FETÖ’nün ülkedeki örgütlenmesini değerlendiren uzmanlar,  ‘Kırgızistan’da darbe zaten olmuş’ tespitinde bulundu.

HER KAPIYI AÇAN KART

FETÖ, Kırgızistan’da Sebat Uluslararası eğitim Kurumları adı altında faaliyet gösteriyor. Sebat okulları bünyesinde bugün, 9 ilk ve ortaokul, 16 lise, Silk Road ve Cambridge adı altında iki uluslararası okul ile Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi bulunuyor. Örgüt üyelerine ve okullarında okuyan öğrencilere ‘Sebat Kimlik Kartı’ adında bir kart veriliyor ve bu kart her kapıyı açıyor. Mesela trafik polisi bu kartı gördüğünde sahibi hakkında işlem yapmıyor.

FETÖ’NÜN ORTA ASYA ÜSSÜ

Kırgızistan’ı üs olarak kullanan FETÖ, bölge ülkelerindeki faaliyetlerini buradan yönlendiriyor.  FETÖ’nün Kırgızistan’da 100 milyon doları aşkın malvarlığının olduğu hesaplanıyor. Örgüt, ülke ekonomisini Kırgız Türk İş Adamları Derneği (KİTİAD) aracılığıyla elinde tutuyor. İşadamları, himmet adı altında FETÖ’ye rüşvet vermeye zorlanıyor, vermeyenler mağaza bile açamıyor. Büyük alışveriş merkezleri ve otellerin tamamı FETÖ üyeleri tarafından işletiliyor. (Karar)