Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande bugün yaptığı açıklamada, "Saldırı, psikolojik bir yara bırakma amaçlıydı" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, en az 84 kişinin öldüğünü doğrularken, 50'ye yakın insanın da "ölüm ve yaşam arasında" olduğunu söyledi.

Hollande, "Bu korkunç trajedinin gerçekleştiği bir zamanda bunu söylemek çok korkunç ama, Fransa'nın terörizm ile işinin bitmediğini biliyoruz" diye vurguladı.

Hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra basına konuşan Hollande, "Saldırı, bir kişi ya da bir grubun gaddarlığını tatmin etmesi içindi... Bu saldırı, psikolojik bir yara bırakma amaçlıydı. İnsanların bütün hayatları boyunca travmasını yaşayacakları bir olaya tanıklık etti herkes bugün. İnsanlar travmadan dolayı yaralarına neyin yol açtığın hatırlamıyorlar, ancak saldırının her anını hatırlıyorlar... Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde ve bütün dünya bizimle dayanışma içinde olduğunu vurguluyor" diye konuştu.

Hollande, "Uzun süredir devam eden bir mücadelenin içindeyiz" diye konuşurken, Fransa'nın "bütün zorluklar karşısında birlik gösterebilen bir ülke" olduğunu da sözlerine ekledi.