İsrail ve Hamas arasında kabul edilen 72 saatlik insani ateşkesin yalnızca 2 saat sürmesinin ardından, Filistinli bir heyetin kalıcı bir ateşkes için Kahire’ye gittiği belirtildi. Ancak yeni bir ateşkes ihtimalinin düşük olduğu ifade ediliyor.

İsrail Gazze’nin Refah şehri yakınlarında Teğmen Hadar Goldin (23) isimli bir askerin kaçırıldığını; çatışmada iki askerinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Hamas ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki çatışmalarda Filistinli gruplar tarafından bir İsrail askerinin esir alındığı şeklindeki iddiaları reddetti.

Kaybolan İsrail askerinin arkasında Hamas’ın olduğunu iddia eden İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, bunun bedelinin ağır olacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama da söz konusu askerin “kayıtsız şartsız” serbest bırakılması çağrısı yaptı; Gazze’deki sivillerin korunması için daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik gece boyunca süren hava saldırılarında ise 107 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.