2009 yılında Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında yetki ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle 11 Ekim’de hapis cezasına çarptırılan Timoşenko, başkent Kiev’deki cezaevinde, yatağında yatarken ve ayaktaki görevlilere bir şeyler anlatırken görülüyor. Odadaki halı, plazma televizyon, klima ve lüks banyo dikkat çekiyor. Görüntülerin kim tarafından ve ne zaman çekildiği bilinmiyor.

Eski başbakan, Rusya ile yapılan anlaşmada ülkesini 190 milyon dolar zarara uğratmakla suçlanıyor. Timoşenko ise, yanlış bir şey yapmadığını ve suçlamanın siyasi komplo olduğunu belirtiyor. İki kez başbakanlık yapan 50 yaşındaki Timoşenko, geçen yıl Şubat ayında yapılan Devlet Başkanlığı seçimini Viktor Yanukoviç'e karşı kaybetmişti.

Timoşenko’nun avukatı Sergey Vlasenko, 12 Aralık’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, hapisteki eski başbakanın bir aydır yatağından kalkamadığını, sağlık durumunun kötüleştiğini belirtmişti. Vlasenko, “Ukrayna hükümeti, Timoşenko’yu öldürmek için değil, kendiliğinden ölmesi için elinden geleni yapıyor” iddiasında bulunmuştu.