Yedi katlı AMRI hastanesinin bodrum katında, sabah erken saatlerde başlayan yangın kısa sürede binayı sardı.

Hastanedeki hastaların çoğunluğunun alevler ve dumandan mahsur kalarak hayatını kaybettiği ancak doktorların kurtulmayı başardığı bildirildi.

Hastane müdürü S. Upadhay, ölen 73 kişiden sadece üçünün hasta olmadığını, 90 hastanın ise sağ salim tahliye edildiğini söyledi.

Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, “Bu çok ciddi bir suç, en ağır cezaları vereceğiz” dedi. Cesetlerin hastanenin yanında oluşturulan geçici bir morga taşındığı bildirildi.

Yetkililer yangının bodrumda depolanan oksijen tanklarından çıktığına inanıyor.

CAN KAYBI DAHA DA ARTABİLİR

Batı Bengal Felaket Yönetim Bakanı Ahmed Cavid Han, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, boğulma ve zehirlenme olayları dolayısıyla can kaybının artabileceğini söyledi.

Han, yangının sebebini bulmaya çalıştıklarını söylemişti.

Aynı hastanede 2008 yılında da benzer bir olay yaşandı ancak can kaybı olmadı. İtfaiye Müdürü Gopal Bhattacharya, “50 hastayı yandaki başka bir hastaneye taşıdık. Durum şu an çok ciddi” dedi.

Yerel televizyon kanallarında, hastaların sedyeler üzerinde dışarı taşındığı ve ailelerin panik içinde dışarıda beklediği görüntüler yayınlandı.

 
DUMAN YÜZÜNDEN KURTARMA OPERASYONU GECİKİYOR

Yetkililer, 20’den fazla itfaiye aracının yangını söndürmek için çalıştığını ancak yoğun duman dolayısıyla kurtarma operasyonunun sekteye uğradığını söyledi.

Batı Bengal İskan Bakanı Firhad Hakim, “Hastanenin içinde olduğu durumdan dolayı merdivenler ve yangın araçlarını uzatamıyoruz. Dolayısıyla kurtarma operasyonumuzda gecikmeler yaşanıyor” dedi.