ABD’nin California eyaletinde yaşayan Joshua Kaufman, casusluk yazılımı kullanarak diz üstü bilgisayarını çalan hırsızın fotoğraflarını çekti ve yakalanmasını sağladı.

Oakland’da yaşayan Kaufman, evinden çalınan Apple MacBook diz üstü bilgisayarının çalınmasının ardından polisten yardım alamayınca, hırsızı kendi çabalarıyla yakalamaya karar verdi

Bilgisayarına çalınmadan önce bir güvenlik yazılımı yüklemiş olan Kaufman, yazılımı çalıştırarak hırsızın peşine düşebileceğini fark etti. Kaufman, yazılımı kullanarak sadece diz üstü bilgisayarının nerde olduğunu öğrenmekle kalmadı, hırsızın kanepede uzanırken resimlerini çekti.  Eline yeterli bilgi geçen Kaufman, hırsızın mesleğini ve nerede olduğunu öğrendi. Ancak, elinde delille gitmesine karşın polis yine harekete geçmedi.

Yılmayan Kaufman, elindeki bilgileri blog sayfasında ve Twitter’da yayımladı. “Bu adam McBook’umu çaldı” başlığıyla hırsızın fotoğraflarını yayımlayan Kaufman, kısa zamanda binlerce takipçi elde etti. Yerel basının bu olayı haber yapmasının ardından, polis sonunda harekete geçti ve hırsızı yakaladı.

Kaufman, “İnternetin gücünü arkamda hissettim” ifadesini kullandı.