Katar merkezli şirket Nur Holding, filmlerin senaryosunun hazır olduğunu duyurdu. Katar’da yayınlanan El-Şark Gazetesi’nde yer alan habere göre, filmlerin dünyada ses getirmesi için bütün imkanlar kullanılacak.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El Kardavi’nin başkanlığında Katar’ın başkenti Doha’da toplanan Dünya Müslüman Alimler Birliği Mütevelli Heyeti Konferansı’nda söz konusu çekilecek filmler de ele alındı. Gazetenin haberine göre El-Kardavi, Hz. Muhammed’i (s.a.v) en iyi şekilde anlatacak filmlerin gerekli olduğuna dikkat çeki.

Konuyla ilgili el Kardavi,” Dünyanın önde gelen 30 İslam alimi ile yaptığım istişare ve değerlendirmede , söz konusu filmlerde sahabelerin rolünde aktörlerin oynatılabileceği görüşüne vardık. Sahabenin bir aktör tarafından sanat amacıyla canlandırılmasında bir sakınca görmedik” dedi.
Öte yandan toplantıya katılan Nur Holding Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet el-Mustavfiy el-Haşimi’nin ise filmlerin senaryosunun tamamlandığını dile getirdiği belirtiliyor.

Gazeteye göre, daha önce üç filmin çekileceğini açıkladığını belirten el-Haşimi, bu rakamı 7’ye çıkartma kararını aldıklarını ve bu konuda 1 milyar dolar ödenek ayırdıklarını dile getirdi.

Toplantıya katılan Washington merkezli Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Genel Müdürü Nihat Avd’nin ise konuşmasında son 10 yılda Hollywood’da çekilen iki film dışında, Müslümanları ve Hz. Muhammed’i (s.a.v.) olumsuz anlatan filmlerin sayısının 750’ye ulaştığına dikkat çekti.