İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth olduğunu zannederek kendisini işleten iki kişiye telefonda Kate Middleton’un sağlık durumu hakkında bilgi veren hemşire, dün sabah hastanenin yakınındaki bir evde ölü bulundu. İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, Adı Jacintha Saldanha olarak açıklanan hemşirenin ülkede büyük yankı uyandıran sahte telefon skandalının ardından psikolojisinin bozularak intihar etmiş olabileceği düşünülüyor.

İngiltere tahtının ikinci varisi Prens William’ın hamile olduğu açıklanan eşi Kate Middleton, sabah bulantıları ve kusma şikayetleri nedeniyle Londra’daki Kral 7. Edward Hastanesi’nde 4 gün tedavi gördükten sonra dün taburcu oldu. Middleton’un tedavisi sırasında Avustralya’daki bir radyo istasyonundan iki sunucu, hastaneyi arayıp Kraliçe 2'nci Elizabeth ve Prens Charles olduklarını iddia ederek Kate’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra işletildiğini anlayan hemşire durumu hastane yönetimine bildirdi. Hastane yönetimi ise böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını büyük üzüntü duyduklarını açıklamıştı. Telefonda işletilme olayının İngiltere’de günlerce gündemi meşgul etmesi üzerine hastaneyi arayan Avustralya’daki radyo istasyonu 2Day FM hastaneden ve Kraliyet Ailesi’nden özür dilemek zorunda kaldı.

Hastane yönetimi ise cesedi bulunan hemşirenin sahte telefon skandalının kurbanı olduğunu açıkladığını söyledi. İngiltere polisi hemşirenin ölüm nedeninin henüz bilinmediğini ancak soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.