Mürşitpınar Sınır Kapısı'na 1 kilometre kala, Suriye tarafında yarım saat aralıkla meydana gelen patlamalarda 4 YPG militanı öldü, 18 kişi yaralandı. ABD öncülüğündeki koalisyon jetleri ise IŞİD mevzilerini bombaladı.

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları, bölgeyi Türkiye’ye bağlayan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na sabah erken saatlerde bomba yüklü 2 araçla saldırmak istedi. Yarım saat arayla meydana gelen şiddetli patlamalarda, yerel kaynaklar 4 YPG militanının öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını bildirdi. Saldırıda yaralananlar, Yumurtalık bölgesine sevk edilen ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

3 HAVAN MERMİSİ TÜRKİYE TARAFINA DÜŞTÜ

IŞİD’in ilerleyişini durdurmak isteyen ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise sınır hattındaki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bombardımanın ardından yükselen dumanlar, Suruç’tan da görülürken, Kobani'den ateşlenen 3 havan mermisi ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. Kimsenin yaralanmadığı bu gelişme sonrası çok sayıda tank ve obüs, Kobani’yi gören hakim tepe ile sınır hattında konuşlandırıldı.

GAZETECİLER BÖLGEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarının bombalı araçlarla gerçekleştirdiği saldırının ardından bölgede bulunan gazeteciler, daha önce kendileri için güvenlik gerekçesiyle ayrılan tepeden de uzaklaştırıldı.