İşçi Partisi'nin koalisyon hükümetindeki önde gelen isimlerinden Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Sosyal Güvenlik Bakanı Izak Herzog ve Devlet Bakanı Avişay Braverman, bakanlıktan istifa ettiler.

İşçi Partisi'ndeki gelişmelerin ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'ya istifasını ilk sunan Herzog, partili diğer arkadaşlarını da aynı şeyi yapmaya çağırdı.

Herzog, Savunma Bakanı Barak'ı suçlarken, bir taraftan da "İsrail'i kuran İşçi Partisi'nin sırtındaki kamburdan kurtulduğunu" söyledi. Barak'ın maskesinin düştüğünü belirten Herzog, kendisiyle birlikte arkadaşlarının partiyi yeniden istikrarlı hale getireceklerini belirtti.

Devlet Bakanı Avişay Braverman da istifa ederken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'den, partiye geçici olarak başkanlık etmesini istedi.

Binyamin Ben-Eliezer de düzenlediği basın toplantısında Netanyahu ile konuşup istifasını sunduğunu açıkladı.


NETANYAHU'DAN AYRILIPA DESTEK

Öte yandan, İsrail İşçi Partisi lideri ve Savunma Bakanı Ehud Barak'ın beklenmedik bir şekilde dört arkadaşı ile partisinden ayrılıp, İsrail Parlamentosunda yeni bir grup oluşturması, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından olumlu karşılandı. Netanyahu, ''Barak'ın partisinden ayrılması, koalisyon hükümetini daha da güçlendirmiştir'' dedi.

Netanyahu, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Filistinliler'in ve bütün dünyanın, bu hükümetin bir kaç yıl daha işbaşında olacağını ve barış için bu hükümetle müzakere yapılması gerektiğini bildiklerini ifade etti.


İSRAİL KABİNESİNDE TÜRKİYE DOSTU KALMADI

İsrail İşçi Partisi Başkanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın, partisinden ayrılıp, mecliste yeni bir grup kurması üzerine, İşçi Partisi’nin hükümette bulunan üyeleri görevlerinden istifa ettiler. İşçi Partisi’nin koalisyon hükümetindeki önde gelen isimlerinden, ‘Türkiye dostu’ Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Sosyal Güvenlik Bakanı Izak Herzog ve Devlet Bakanı Avişay Braverman, bakanlıktan ayrıldılar. Türkiye karşıtı tavırlarıyla bilinen Barak kuracağı yeni partiyle, Netanyahu hükümetinde yer almaya devam edecek. Başbakan Netanyahu da, “Barak’ın partisinden ayrılması koalisyon hükümetini daha da güçlendirmiştir” dedi. Barak’ın İşçi Partisi’nden ayrılmasının, Netanyahu hükümetine daha rahat çalışma imkânı sağlayacağı belirtiliyor.