İşte Hersh'ün saptamaları:

Ortadoğu'da neler yaşanıyor?

Türkiye, bölgede ABD ile birlikte iki büyük güç. Artık yeni bir düzenin parçaları yerleştiriliyor. ABD, 10 ülkede araştırma yaptırdı. Hepsinde de Recep Tayyip Erdoğan'ın o ülkenin liderinden bile daha fazla sevildiği ortaya çıktı. Özellikle Mısır... Bu ülkedeki birçok evde Erdoğan posterleri var. Erdoğan'ın Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun sevilen tek lideri olması, ABD ve Rusya'yı yıkan bir süreç. Çünkü Türkiye'siz bir plan yapılması artık imkansız.


İsrail'in planları ne?


Yeni yılın ilk günlerinde İsrail Başbakanı Netanyahu ve Hüsnü Mübarek, Sharm el Sheikh kentinde görüştü. Netanyahu, her konuda koşulsuz destek istediği Mübarek'ten 'evet' yanıtını aldı. Mübarek de, isyanın ilk ayak seslerini hissediyordu ve Netanyahu'dan aynı desteği talep etti. Netanyahu, "Evet" derken, isyanın bu derece güçlü olacağına inanmadı. Çünkü İsrailliler'e göre, Araplar korkak. Birkaçını öldürürsen iz, diğerleri evinin yolunu tutar. İsrail Ortadoğu'da artık kendini korumaya çalışan bir topluluk.


Mısır'daki halk isyanına ABD de destek verdi. Neden?


ABD, geçen yıl Mısır'da başlayan çok büyük bir isyanı bastırdı. Hem de çok kanlı bir şekilde. Ancak bunu bastırması mümkün değil.