Polisin üç kayıp kadını bulduğunun duyulması üzerine yüzlerce insan olay yerine gelerek sevinç gösterilerinde bulundu. Bir evde bulunan üç kadından Michelle Knight, 20 yaşında iken 2002 yılında kaybolmuştu. Bulunan kadınlardan Amanda Berry ise 2003 yılı nisan ayında henüz 17 yaşında iken kaybolmuştu. Yine aynı evde bulunan Gina DeJesus ise 2004 yılında 14 yaşında iken kayıplara karışmıştı. Her üç kadının da kayboldukları yerden birkaç blok uzakta bir evde bulunmaları herkesi şaşkına çevirdi.

Cleveland şehrindeki olayla ilgili servis şoförü Arial Castro ile iki kardeşi gözaltına alındı.

Kadınların yardım çığlığını duyduktan sonra polisi arayan Charles Ramsey adlı şahıs, Castro'yu tanıdığı ve hep dışarıda görüştüklerini, hatta zaman zaman birlikte yemek yiyerek sohbet bile ettiklerini belirtti. Ramsey, "Ama hiçbir zaman evine girmedim ve ne olup bittiğini de orada bilemiyordum. Castro, son derece normal biri gibi hareket ediyordu ve deli ya da sapık diyebileceğim bir hareketini de görmedim." dedim.

Cleveland şehrindeki Metro Health Tıp Merkezi’ne kaldırılan üç kadında müşahede altında tutuluyor. Yerel polis dışında olaya Federal Soruşturma Ofisi (FBI) el koyarken, gelişme tüm televizyon kanallarında birinci haber olarak verildi.