Söz konusu “şehirleşme benzeri yapılar” yaklaşık olarak Galler büyüklüğünde. Dikdörtgen şeklindeki alan, Kanarya Adaları yakınındaki Batı Afrika kıyılarının 1000 kilometre açığında kalıyor.

Programda, “31 15'15.53N 24 15'30.53W” koordinatlarında bulunan görüntüler, tepeden bakılan bir şehir izlenimi veriyor.

Google Ocean’da tespit edilen görüntüler, Yunan filozof Platon’un bahsettiği efsanevi Atlantis şehrini akıllara getirdi.

Platon’nun kayıtlarına göre, Atlantis, dokuz bin yıl önce yaşanan felaketler sonucu okyanusun dibine gömüldü.

New York State Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Charles Orser, İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, Google Ocean programında rastlanan görüntülerin çok etkileyici olduğunu belirtti.

Orser, “Programda belirtilen koordinatlar, kayıp şehir Atlantis’in bulunduğu iddia edilen bölgelerin başında geliyor…. Sadece coğrafi bir oluşum olduğu ortaya çıksa bile, kesinlikle yakından bakılmayı hak ediyor” dedi.


‘İNSANLAR İNŞA ETMİŞ OLMALI’

Google Ocean programında Atlantis olduğu iddia edilen yerin görüntülerini tespit eden 38 yaşındaki Bernie Bamford, keşfettiği “şehir planını”, Buckinghamshire kasabasının şehir planıyla karşılaştırdı.

Bamford, yaptığı değerlendirmelerin ardından, fark ettiği görüntülerin “insanlara ait bir şehir olduğu” düşüncesini güçlendirdiğini belirtti.

 
OKYANUSLARIN KEŞFİ

Bu ay başında internette hizmete sunulan Google Ocean programı, okyanuslardaki sualtı yaşamı, batıklar ve tarihi keşif bölgelerini gösteren binlerce fotoğraf içeriyor.

Tarih boyunca insanları heyecanlandıran Atlantis efsanesi, hiçbir zaman gündemden düşmüyor. Son yıllarda, kâşifler Güney İspanya ve Kıbrıs’ta, kayıp şehre ait kalıntılar bulduklarını iddia etmişti.

Platon, Atlantis’i “Libya ve Asya’nın toplamından daha büyük bir kara parçası” olarak tanımlamış ve Cebelitarık Boğazı’nın (Herkül Sütunları) karşısında bulunduğunu belirtmişti. Tarihteki en gelişmiş uygarlıklardan biri olduğuna inanılan Atlantisin, deprem ve sel felaketleri nedeniyle okyanusun derinliklerine gömüldüğü iddia ediliyor.