Lauria, Kılıçdaroğlu’nun Tayyip Erdoğan’a karşı daha karizmatik bir liderin çıkması için istifayı düşünebileceğini söylediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu’nun kendisine özel bir röportaj verdiğini belirten ABD’li yazar şöyle devam etti:

“Haziran 2015’te yapılması planlanan bir sonraki genel seçimlerde iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yerine geçme ihtimalini artırma anlamına gelmesi halinde partideki yükselen yıldız Mustafa Sarıgül’ün ipleri ele almasını değerlendirip değerlendirmeyeceğini sorduğumda,  Kılıçdaroğlu şöyle dedi: ‘Ben belli bir koltuğa bağlı olarak siyaset yapmıyorum. Ben ülkenin iyiliği için, gelişmesi ve demokratikleşmesi için siyasetteyim. Koltuğuma aşık değilim.’”

Kılıçdaroğlu yerel seçimlerle ilgili olarak ise İstanbul’da CHP’nin alacağı bir zaferin Ak Parti’nin zayıflığına işaret edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki yıl martta yapılacak yerel seçimler Türkiye’nin geleceği için gerçekten belirleyici bir an, siyasi tarihimiz için çok kritik bir nokta olacak” ifadelerini kullandı.

GÜLEN HAREKETİYLE İTTİFAK?


Habere göre Kılıçdaroğlu Lauria’nın Gülen Hareketi’yle ilgili sorularını da yanıtladı.

Gülen Hareketi’yle birlikte bir AKP karşıtı cephe kurup kurmadıkları sorusuna Kılıçdaroğlu, “Biz hükümetten baskı gören tüm grupların yanındayız” derken CHP'nin “etnik kimlik ya da inanç, mezhep veya benzeri bir grup siyaseti izlemediğini” vurguladı.

Kılıçdaroğlu, “Tek istediğimiz tüm bu gruplar için özgürlük alanını genişletmek, buna sizin bahsettiğiniz de dahil. Bizim partimiz gibi düşünmeyen gruplar var ancak biz onların da haklarını ve özgürlüklerini koruyoruz” diye konuştu.

Lauria, Türkiye’de salı gününden bu yana yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu tartışmalarına ve olayları Gülen Hareketi’yle bağlantılandıran yorumlara da vurgu yaptı ancak röportajın Kılıçdaroğlu’nun bu ay başında Washington’a yaptığı ziyaret sırasında CHP liderinin otel odasında gerçekleştirildiğini bu nedenle bu soruların gündemden bağımsız olduğunu belirtti.