Yevgeni Pançuk isimli eğitmenin başkent Moskova’daki dev okyanus akvaryumunda köpek balığıyla dansı, büyük ilgi gördü. Dalgıç kıyafetiyle sular altında yırtıcı hayvana yem veren Pançuk, hayvanla dans etmeyi de ihmal etmiyor.

Rus basını, eğitmen Pançuk’un köpek balığının kuyruk kısmını kafasıyla birleştirmesini “büyük bir cesaret” şeklinde verdi. Balığın daha önce Pançuk’un elini bir kaç kez yaraladığı belirtiliyor.

Köpek balığının yaklaşık bin 500 dişinin olduğunu anlatan Pançuk, özel kauçuk eldiven kullanmak zorunda kaldığını ifade etti. Köpek balığıyla yaptığı dans sırasında rahat tavırlarıyla dikkat çeken Pançuk, yırtıcı hayvanı öpmeyi de ihmal etmiyor. Rus eğitmen, her öpüş için köpek balığının ağzına bir balık tıkıyor.

Balık eğitmeni “Parmaklarımı birbirine vurunca köpekbalığı elimde balık olduğunu hemen anlıyor” diyerek hayvanı etkilemenin sırlarını paylaştı.

Toplam 3,5 bin metrekarelik alanda inşa edilen Moskova’nın okyanus akvaryumunda deniz ve okyanuslarda yaşayan birçok balık ve başka su hayvanlarını görmek mümkün. İki binden fazla deniz canlısının yaşadığı akvaryumda bir milyon metreküp su bulunuyor.