Rezidor Otel Grubu'ndan yapılan son açıklamaya göre, saldırganlar, Hamdallaye mahallesindeki Radisson Blu Otel'de halen 125 müşteri ve 13 personeli rehin tutuyor.

AFP, otelden en az 18 ceset çıkarıldığını bildirdi.

Mali devlet televizyonu, rehinelerden 80'inin serbest bırakıldığını duyurdu. Kurtulanlar arasında Fransız havayolu şirketi Air France'ın 12 personeli de var.

Reuters'ın haberine göre, saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlendi. Mayıs 2015'te terör örgütü IŞİD'e biat eden örgüt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini duyurdu.


DAVUTOĞLU: TÜRK REHİNELERLE İLETİŞİMDEYİZ

Rehin alınan THY kaptan pilotu İsmail Yerli, ikinci pilot Sadık Murat Arat, THY istasyon şefi Mehmet Atmaca ile kabin görevlisi Şerife Taşcı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak operasyonla kurtarıldı. Kurtarılan altıncı personelin ismi henüz bilinmiyor.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mali'deki rehine eylemine ilişkin, "Yedi vatandaşımız vardı. Beşi şu an itibarıyla kurtarıldı. Diğer iki vatandaşımızla da iletişimimiz var. Sağlıkları, sıhhatleri iyi. O bakımdan bir sıkıntı yok. İnşallah onların da kurtarılması için yoğun bir çaba içindeyiz. Yedi vatandaşımızın beşi salimen kurtarıldı. Diğer 2'sini inşallah önümüzdeki süre içinde kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" demişti.