2006 yılının sonbaharında 79 yaşında hayatını kaybeden Erika Baumgaertel'in ölmeden 49 gün önce Natalja'yı evlatlık olarak nüfus kaydına geçirmesiyle Natalja, Milyon Euro'luk servetin de varisi oldu.

Mahkeme kayıtlarına göre, Baumgaertel'den geriye kalan 5 milyon 300 bin Euro nakit ve değeri hesaplanamayan taşınamaz mal varlığına sahip bir vakıf ile fabrikalar atölyeler bulunuyor. Baumgaertel'in bu mal varlığının evlatlık edindiği Abdullah Sevilmiş'in eşi Natalja'ya kalması beklenirken, devreye Baumgaertel'in sağlığında hukuk danışmanlığını yürüten avukatlık bürosu girdi. Avukatların niyeti milyonlarca Euroluk serveti Türk aileye kaptırmamaktı.

Abdullah Sevilmiş başına gelenleri şöyle anlattı: "Avukatlar bayan Baumgaertel'in ölümünden 9 gün sonra bizi mahkemeye verdiler. İddia ettikleri suçlamalar yenilir yutulur cinsten değildi. Birinci iddiaları; servetine bir an önce kavuşmamız içi bayan Baumgaertel'i bizim öldürdüğümüz yönündeydi. Cinayet davasından beraat ettik. Hemen ardından Baumgaertel'in para ve mücevheratlarını çaldığımız iddia edildi. Karı koca hırsızlıkla suçlandık. Bu mahkemeden de beraat kararıyla çıktık. Bu da yetmedi sahte evrak düzenleyerek sahte vasiyetname ve sahte evrak düzenleyerek evlatlık belgesi çıkarttığımız iddia edildi. Bu dava için 24 Ocak 2011 tarihinde mahkemeye çıkacağız."

Haklarında istenen hapis cezalarının korkunç olduğunu anlatan Abdullah Sevilmiş, şunları söyledi: "Karım Natalja'ya 7 yıl bana da 3 yıl hapis cezası talep ediliyor. Sevdiğimiz bir insanın ölümüne üzülürken birden kendimizi bir kumpasın içinde bulduk. 2006 yılında tam 19 defa mahkemeye çıktık."

Abdullah Sevilmiş'in Türkmenistan asıllı Avusturya vatandaşı olan eşi Natalja Morgenbesser yüksek hemşirelik okulunu bitirip diplomalı bir hasta bakıcı olduğunu söyledi. Çalıştığı firma tarafından Baumgaertel'e yardımcı olması için gönderildiğini belirten Natalja Morgenbesser, şöyle konuştu: "Firmam aracılığı ile bakmak için gittiğim bayan Baumgaertel çok kötü durumdaydı. Her yeri yara bere içerisindeydi. Ona çok iyi baktım ve kısa sürede yaralarını iyileştirdim. Daha sonra iki arkadaş gibi olduk.

Birbirimizi çok sevdik. Beni evlatlık olarak nüfus kaydına geçirmek istediğini ancak 'Evlatlık başvuru dilekçesini yazarken yanımızda şahit olarak Viyana'da yaşayan saygın aileden en az 3 kişi olmasını istedi. Ben de işadamı ve meslek sahibi olan 3 Viyanalı dostumuzu getirdim. Şahitlerin huzurunda beni evlatlık edinmek istediği dilekçesini imzaladı ve resmi işlemlere başladık. Ancak evlatlık için karar alınacak mahkeme başlamadan yaklaşık 1 hafta önce bayan Baumgaertel öldü. Kanunen evlatlık belgem geçerli ve dolayısıyla miras da hakkım var. Fakat eşim Abdullah'ın anlattığı olaylarla karşılaştık."

Sevilmiş ailesini yakından tanıyan Avusturyalı Franz Schmidt konuyu ilk gününden itibaren bilenlerden olduğunu söyledi. Schmidt, bayan Baumgaertel'in avukatlarının inanılmaz şekilde mirasçılarının üzerine geldiğini anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Normalde müvekkillerinin varislerine mal varlığını teslim etmek için yardımcı olması gereken avukatları bu mal varlığını gerçek varislere vermemek için oyunlar içerisine girdiler diye inanıyorum. Bu insanları hiç bir şey bilmeyen cahiller gibi davrandı. Ancak, benim adalete olan güvenim sonsuzdur. Haklı haksız son mahkemede belli olacaktır."


YENİ AVUKAT DEVREDE


Sevilmiş ailesi bir anda milyonlarca Euro'luk servete kavuştuklarını zannederken kendilerine yöneltilen suçlamalar nedeniyle hapis yatmakla karşı karşıya kaldı. Sevilmiş ailesi avukatlarını değiştirme kararı aldı ve kendilerini savunması için Avukat Dr. Martin Hembach ile anlaştılar. Dosyayı inceleyen Hembach, "Bir önceki avukatınız sizi gerektiği gibi savunamamış. Dosyalarınızda lehinize olan bir çok nokta atlanılmış. Bırakın sizin hapis yatmanızı aksine milyonluk servetten payınızı almanız gerekmektedir" dedi.

24 Ocak günü yapılacak mahkemeye, 20 klasör dolusu belgeyle hazırlanan Sevilmiş ailesi, hukukun üstünlüğüne inançlarını yitirmediklerini ve adaletin er geç yerini bulacağına inandıklarını söylediler.