ABD'de uzun süren seçim yarışını hiç siyasi kariyeri olamayan 70 yaşındaki Donald Trump kazandı. Bu zafer sonrası ise ülkede tartışmalar başladı. Konuyla ilgili bir tepki de Nobel ödüllü yazar Wole Soyinka'dan geldi. Soyinka, Trump'ın başkan seçildiği günün ilk yıl dönümünde ülkeden ayrılacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Oxford Üniversitesinde konuşma yapan Soyinka, Trump'ın seçimleri kazanması durumunda ilk olarak Yeşil Kart sahiplerini ülkeden çıkartacağını söylemişti. Kendisinin bunun beklemeye niyeti olmadığını belirten Soyinka, Trump kazanırsa Yeşil Kart'ını keseceğini ve eşyalarını toplamaya başlayacağını açıklamıştı.

Trump'ın zaferini ilan etmesinden sonra da ünlü yazara sosyal medya üzerinden bu durum soruldu. Soyinka da bunun üzerine 20 Ocak 2017 tarihinde ülkeyi terk edeceğini açıkladı. 

Öte yandan Trump'ın ABD'de kalıcı oturma izni sağlayan Yeşil Kart'ı kesip kesmeceyeği ise henüz bilinmiyor. Öyle bir durumda Soyinka'nın kartı kesilir mi? Bu sorunun cevabını da zaman gösterecek.