1969 yılından bu yana ceza evinde olan 7 kişiyi öldürmek suçundan ceza alan Manson’un kurbanları arasında ünlü yönetmen Roman Polanski’nin hamile eşi de bulunuyor. 10 yıl öncesinden evlenme izni alan çiftten Afton Elanie Burton sevgilisinin yattığı Corcoran Merkez Hapishanesi’ne yakın olabilmek için Amerika’nın Illinois eyaletinden California’ya taşındı.

Evlenme kararı alan çift, her gün telefonla konuşuyor ve Burton hafta sonları Manson’u  aksatmadan ziyaret ediyor. Henüz nikah için kesin bir tarih belirlemeyen Manson ve genç nişanlısının, evlenme izinlerinin dolmasına 90 günleri var.

Ceza infaz ve rehabilitasyon merkezinin sözcüsünün aktardığına göre düğün ziyaret gününde gerçekleştirilecek ve sadece dışarıdan 10 kişinin katılmasına izin verilecek, dışarıya fotoğraf ve görüntü verilmesine izin verilmeyecek. Hapishane kurallarına göre, çiftin ziyaret günlerinde sadece birbirlerine sarılmalarına izin veriliyor. Evlenseler bile Manson, ömür boyu hapis cezası aldığı için herhangi bir birlikteliğe izin verilmeyecek.   Burton, Manson için hazırladığı internet sitesinde ona çizdiği resimleri ve fotoğrafları paylaşıyor. Burton geçen yıl bir röportajında "Tek umudunun Manson’un salıverilmesi" olduğunu anlatırken "Sadece onunlayım ve o da sadece benimle. Biliyorsunuz o benim yaşama sebebim. Başka söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Burton kendine Star ismini vermiş ve henüz 16 yaşındayken kendisini Manson’un karısı olarak gördüğünü söylemiş ve bu olay Amerikan medyasında geniş yankı bulmuştu.

CHARLES MANSON KİMDİR?

Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, 18 yaşında hırsızlık vb suçlardan tutuklandı. 1954 yılında şartlı tahliye ile salınan Manson, Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu satıcılığı gibi suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı. 1967 yılında son kez tahliye oldu ve kendisinin ‘aile’ dediği bir çeşit tarikat kurarak Los Angles’te bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte tarikatına katılan beş müridi, Roman Polanski’nin hamile eşi Sharon Tate’nin de bulunduğu, yönetmen ve oyunculardan oluşan 8 kişiyi vahşice öldürdü. Manson ve grubu bir gece sonra Labianca çiftini aynı şekilde parçalara ayırarak öldürdü. Ölüme mahkûm edilmesine rağmen Kaliforniya yüksek mahkemesi cezayı ömür boyu hapse çevirdi. "Seri katil" olarak da anılan Manson’un ABD’de fan kulüpleri ve büyük hayran kitlesi bulunuyor.