İngiltere'nin Bristol şehrinde belediye tuvalet sorununa öyle ilginç bir çözüm buldu ki, görenler hayrete düşüyor. İngiltere'de ülkenin beş büyük şehrinden biri olan Bristol'da belediyenin umumi tuvalet sorununa bulduğu 'sokak ortasına tuvalet' çözümü görenlere, ' Burası İngiltere mi?' dedirtiyor.

HAFTASONLARI KONUYOR


Ülkenin beş büyük şehri arasında yer alan Bristol'da belediye haftasonları artan talebi karşılamak için şehrin göbeğine portatif tuvaletler koydu. Dört tarafı açık tuvaletlerin özellikle haftasonları barlardan çıkan vatandaşların tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla düşünüldüğü ifade ediliyor.

AMAÇ SOKAKLARI TEMİZ TUTMAK

Haftasonları aşırı alkol alanların sokaları kirletmemeleri için başvurulan bu yöntem şehre gelen turistleri hayrete düşürüyor. Sokak ortasında umumi tuvalete dünyanın hiçbir Avrupa şehrinde rastlamadıklarını belirten turistler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

İngiltere'nin en güzel şehirlerinden biri olan Bristol, Londra'nın batısında yer alıyor. Sosyal ve kültürel zenginliği ile kozmopolitan bir şehir olan Bristol'ı gezmeye her yıl binlerce turist geliyor.