Paris'te bir saldırı da Fransa ile Almanya milli takımları arasındaki maçta meydana geldi. Maçın oynandığı Stade de France Stadyumu teröristlerce hedef alındı. Stadyum dışında patlamalar meydana geldi. Maç izlemeye giden taraftar patlamaları ilk önce havai fişek olarak algıladı. Ancak patlamaların bomba olduğunun anlaşılması üzerine maç için bitiş düdüğü çaldı ve taraftar sahaya indirildi. Dışarıdaki patlamalar nedeniyle halkın stattan çıkmasına bir süre izin verilmedi. Franca Cumhurbaşkanı François Hollande'nin de o sırada maçta olduğu ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak sahadan çıkartıldığı öğrenildi.

Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlamalar olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.

Maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.

Stattaki taraftarlardan bazıları, birkaç dakika arayla patlayan bombaları havai fişek sandıklarını söyledi.

Olayın terör saldırısı olduğunun anlaşılmasının ardından, bitiş düdüğüyle birlikte birçok seyirci sahaya girdi.

Uzun süre sonra yapılan anonsla, izleyicilere güvende oldukları ve sakin bir şekilde stattan ayrılabilecekleri duyuruldu.



BOMBA İHBARI YAPILMIŞTI

Dün sabah da Almanya Milli Futbol Takımı'nın Paris'te konakladığı otele bomba ihbarı yapılmıştı.

Almanya Milli Takımı, bomba ihbarı nedeniyle konakladığı Molitor Oteli'ni boşaltmak zorunda kaldı. Fransa polisi, otele gelerek bomba araması yaptı. Milli kafile ise bu esnada Roland Garros tenis sahalarının olduğu yerleşkede iki saat bekletildi. İhbarın asılsız çıkmasının ardından Almanya Milli Takımı, tekrar otele yerleşti.

Alman futbolcu Podolski de otelde bomba araması yapılırken, Twitter'dan bir fotoğraf paylaşmıştı.