Tayland'da kutlanan su bayramı her yıl ölümlere neden oluyor. Alınan önlemlere rağmen bu yıl kutlamaların ilk üç gününde 191 kişi hayatını kaybederken, 1808 kişi de yaralandı. Ancak yetkililere göre bu rakam iyi bir rakam. Çünkü geçen yıla göre kazalarda ve ölümlerde azalma var. Bunda alınan önlemlerin etkili olduğu belirtilirken, kutlamaların henüz sadece yarısının bittiği de ifade edildi.

Toplum Sağlığı Bakanı Rajata Rajatanavin geçen yıla oranla kazalarda yüzde 14, yaralanmalarda yüzde 16 ve ölümlerde de yüzde 7 düşüş gözlemlendi. Bu yıl polis ve özel sektör şirketleri önceki yıllara göre daha fazla önlem almış ve kazalara karşı halk sürekli uyarılmıştı.

En çok kaza yaşanan şehir 66 kaza sayısıyla Chiang Mai olurken, en fazla ölüm 9 kişi ile Roi Et şehrinde oldu. Bakan Rajatanavin “şuana kadar istatistikler iyi görünse de henüz su bayramının yarısı bitti" diyerek alınan önlemlerin gevşetilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Sürücüler özellikle 16:00 ile 20:00 arasında trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı. İstatistiklere göre en çok kazalar bu saatlerde gerçekleşiyor.