Tayvan son günlerde aldığı yoğun yağış sebebiyle sellere teslim oldu. Yağışlardan dolayı ulaşımda sorun yaşanırken, çok sayıda yerleşim alanı ve parkların zarar gördüğü kaydedildi. Yurdun değişik yerlerinde oluşan sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 5’i bulurken, yağışlardan etkilenenlerin sayısının 3 bini aştığı ifade ediliyor. İtfaiye ekipleri ise şişme botlarla arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Ayrıca işyeri ve okullar; Yeni Taipei, Tainan, Taoyuan ve Pingtung şehirlerinde gün boyu, başkent Taipei’de ve Kaoshiung şehrinde ise öğleden sonra tatil edildi. Ülke genelindeki toplam maddi hasar hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Tayvan Merkez Metoroloji Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre pazartesi gününden itibaren meydana gelen yağışlarda yurdun bazı yerlerine metrekareye 700 kilogram yağış düştü. Özellikle Taoyan şehrinde çiftliklerin sular altında kaldığı ve 20 bin tavuğun da telef olduğu bildirildi.

Uzak Doğu'nun ada ülkesi 2009’da da şiddetli yağmurlarla karşı karşıya kalmıştı. Morakot tayfunundan dolayı meydana gelen toprak kaymalarında 600’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Şimdiki yağışların ise 2009’dan sonraki adayı tehdit eden en ciddi yağışlar olduğu belirtiliyor.