Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’un oğlu Irek Minnihanov ve Tataristan Güvenlik Servisi Başkanı Aleksander Antonov’un da ölenler arasında olduğu belirtildi. Tataristan Başbakan Yardımcısı Yuri Kamaltinov, Irek’in öldüğünü teyit ederken, kaza sonrası cesetlerin kimlik tespiti ve kara kutunun bulunması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Moskova’dan gelen Boeing-737 tip yolcu uçağı birkaç kez denemenin ardından iniş yaparken yakıt deposu patlamış, alev alan uçak yanarak düşmüştü.

HAVA ŞARTLARI UYGUNDU


Rusya hava kontrol servisinden yapılan açıklamada hava şartlarının olumsuz olmadığı kaydedildi. Açıklamada, “Uçağın iniş pisti çok temizdi. Görüş mesafesi 5 bin metreyi buluyordu. En iyi hava durumlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.” denildi.

Pilotların hava koşulları nedeni ile iniş zorluğu yaşamadığı belirtilen açıklamada, “Biz kaza ile ilgili son raporu bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Rusya Acil Durum Bakanlığı ise kazanın pilotaj hatası ya da teknik nedenlerden düşmüş olabileceği üzerinde durulduğunu belirtti. Rusya Federal Ulaşım Ajansı Rosaviatsiya’ya göre pilot iniş için ikinci denemesinde kontrolü kaybederek zemine çarptı. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken, Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrikin Kazan’a gitti.

Kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına Sogaz sigorta şirketi 2 milyon ruble (61 bin 360 dolar) ödeme yapacak.

Öte yandan Tataristan’da kazanın ardından yas ilan edildi.