Ukrayna'ya yabancıların 'Seks turizmi' amacıyla gelmesinin önüne geçmeyi kendilerine misyon edinerek 'Defacto' adını veren bir grup gencin son kurbanı adı açıklanmayan bir Türk vatandaşı oldu. Kaldığı daireye telefonla hayat kadını çağıran Türk vatandaşına tuzak kuran grup üyeleri, eve girerek bu kişiyi tartakladı. Grup üyeleri, yüzüne maske geçirip, ellerini bağladıkları Türk vatandaşını daha sonra Kiev caddelerinde bornozla ve üzerine 'Seks turizmine son' yazılı döviz asarak zorla dolaştırdı. Bunları video kamera ile görüntüleyen grup üyeleri görüntüleri internetteki video paylaşım sitesinde paylaştı. Görüntülerde, "Güneşli Türkiye'ye merhabalar" diyerek söze başlayan bir eylemci, seks turizmine karşı olduklarını anlattı. Videonun başında ise şu ifadelere yer verildi:

"Son yıllarda Ukrayna'da seks turizmi korkunç boyutlara ulaştı. Polisin acizliği, yasalara gereğinden fazla bağlılık ve çok büyük karlar seks turizmin rahatça gelişimine olanak tanıyor. Ukrayna'nın Avrupa'nın 'sperm lağımı' olmasının önüne geçmenin tek yolu müşterilere korku salmak."

Segodnya gazetesine açıklamada bulunan güvenlik güçleri, saldırıya uğrayan Türk vatandaşının şikayette bulunmadığını, görüntülerle ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.