2013 yılında “Dünyada İsrail’i en çok etkileyen 12 olayı” arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “sorunları”nın da bulunduğu öne sürülüyor. Haaretz gazetesi, söz konusu 12 olayın arasına “Erdoğan’ın sorunları”nı dahil ederken Gezi protestoları, Gülen Hareketi ile ihtilaf, Mısır ve Suriye krizlerine dikkat çekerek “Erdoğan, vahim durumda ve her zaman olduğu gibi o veya müttefikleri İsrail’i ve Yahudileri sorumlu tutuyor” iddiasını dile getirdi.

“Belki İsrail’in kendisini dünyanın merkezi gibi görmesinin bir nedeni var. Afrika’dan Amerika’ya kadar nerede olursa olsun çok az gelişmelerin etkisi Yahudi devleti bypas ediyor” diye düşünen Haaretz gazetesine göre, “2013 yılında İsrail’ i en çok etkileyen 12 dünya olayı” şöyle:

“-Ruhani’nin cezbetme taarruzu-

-ABD Dışişleri Bakanlığına Kerry’nin Getirilmesi.

-Amerika’nın İzolasyonizm Politikası.

-Suriye Kimyasal Silah Anlaşması.

-Mursi’nin Düşüşü.

-Erdoğan’ın Sorunları

-Papa’nın Dostane Yaklaşımı.

-Snowden’ın Çaldıkları.

-Merkel’in Üçüncü Başbakanlığı.

-Şeyl Çıkarılması

-Afrika’daki Çalkantı

-Japon-Çin İhtilafı.

“2013, ERDOĞAN’IN 10 YILLIK YÖNETİMİNİN EN KÖTÜ YILI”


Haaretz gazetesi,”İsrail’i en çok etkileyen 12 dünya olayı” arasında 6. sırada yer verdiği “Erdoğan’ın sorunları” konusunda “Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan çok kısa bir süre öncesine kadar bölgenin en güçlü lider olarak görülüyordu. Ancak, bu yıl, 10 yıllık yönetiminin en kötü yılı oldu” görüşünü dile getirdikten sonra şu savları da öne sürdü:

“Haziran’daki yaygın Gezi Park protestolarından çok popüler olan Gülen Hareketi ile ihtilafa, azınlıklar arasında derinleşen huzursuzluğa, Mısır ile diplomatik krize ve Suriyeli isyancılara iradesini empoze etmedeki başarısızlığına kadar birçok konuda Erdoğan, vahim bir durumda ve her zaman olduğu gibi kendi veya müttefikleri, İsrail’ ve Yahudileri sorumlu tutuyor. Bu da, Ankara ile Kudüs arasındaki ilişkilerin onarılmasına yardımcı olmadı.”