Yunanistan'da başkent Atina yakınlarında aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı. Felakette en az 15 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybedenlerden 5'inin kadın olduğu öğrenilirken, ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor.

Selin ardından biri ağır olmak üzere 17 yaralının da hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin ya bodrum katlarında sele maruz kaldığı ya da selde sürüklenerek hayatlarını kaybettiği öğrenildi.


Sel nedeniyle ülkedeki birçok ev sular altında kalırken, çok sayıda araç da sele kapılarak metrelerce sürüklendi. Yüzlerce kişinin sel nedeniyle girebileceği bir evi olmadığı bilgisi geldi.

Selin en çok etkili olduğu bölgeler olan Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde de olağanüstü hal ilan edildi.

Felaket sonrası bürokratlarla birlikte acil durum toplantısı düzenleyen Başbakan Aleksis Çipras, ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.


Yoğun yağış beklenen yerlerde gerekli önemlerin alındığını duyuran Çipras, arama kurtarma çalışmaları için de tüm imkanların seferber ilan edildiğini açıkladı.

Evinde kalamayanlar için tüm kamu binalarının, otellerin, askeri tesislerin açık olacağını belirten Çipras, felakete sebep olanlar için de gerekli soruşturmanın bir an önce açılacağını söyledi.