Yunanistan'ın kaderi belli oldu. Euro Bölgesi liderleri görüşmesi sonrasında yapılan açıklamada, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmayacağı belirtildi. Yapılan açıklamada Yunanistan'ın ciddi reformlar ve mali destek ile kurtarılması kararı ifade edildi. Almanya Başbakan'ı Angela Merkel ise, "50 milyar euroluk fon Yununistan'a borç sürdürülebilirliği için yardım edecek" şeklinde konuştu.

Euro Bölgesi liderlerinin Yunanistan ile ilgili toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Juncker, Yunanistan konusunda bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Juncker, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Almanya Başbakan'ı Angela Merkel, anlaşmaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Yunanistan'da önemli değişimler yapılacağını vurguladı ve anlaşmanın uygulamaya geçmesi için, üzerinde anlaşılan reformların, Almanya parlamentosundan önce Yunanistan parlamentosunun onaylaması gerektiğinin altını çizdi.

Merkel, "50 milyar euroluk fon Yununistan'a borç sürdürülebilirliği için yardım edecek" dedi, ancak "ana borçlarda azaltılmaya gidilmesi" konusunun "gündem dışı" olduğunu vurguladı. Merkel, "Bu anlaşmadan sonra artık bir B planına ihtiyacımız yok" dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da, Yunanistan'ın ciddi reformlar ve mali destek ile kurtarılması için oybirliğiyle anlaşmaya varıldığını açıkladı. Anlaşmaya göre, Yunanistan bankalarına 25 milyar eroluk fon sağlanacak.

Tusk konuyla ilgili olarak attığı tweette "Euro zirvesi oybirliğiyle anlaşmaya vardı. Ciddi reformlar ve finansal destekle Yunanistan'a ESM programı için her şey hazır" dedi.

Çipras: Zorlu bir cepheyi kazandık

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bu geceki Euro zirvesinde zorlu bir cepheyi kazandıklarını fakat şimdi zor kararlarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen Aleksis Çipras, "Avrupa'daki muhafazakar çevrelerin en aşırı planlarını önlemek için sorumluluk aldık." diyerek Atina'nın Euro Bölgesi'nden çıkarılması tehdidi karşısında sıkı tasarruf tedbirlerine 'evet' demek zorunda kaldıklarını ima etti. Çipras, "Mali şok ve bankacılık sisteminin çökmesi planını engelledik." diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Çipras, borçlarını yeniden yapılandırılması ve orta vadede finansman konularında başarı sağladıklarını da belirtti.

Yunan Meclisi'nin Çarşamba günü sıkı tasarruf tedbirleri içeren paketi görüşmesi planlanıyor.