Afyonkarahisar merkeze bağlı Erkmen Beldesi'nde Devlet Su İşleri'nin yaptığı gölet inşaatına giden arazideki yol yapım çalışmasında görevli bir işçi, dün akşam saatlerinde yol yakınlarında çürümeye yüz tutmuş ceset buldu. İhbar üzerine bölgeye giden polis, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin genç bir erkeğe ait olduğunu belirledi. Polis uzun süre ceset ve çevresinde delil aradı.

YAKINLARIYLA İRTİBATA GEÇİLDİ

İncelemelerin ardından otopsi için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürülen cesedin kimliğini belirlemek için kayıp kişilerin yakınlarıyla irtibata geçildi. Yapılan ön otopside cesedin 25 gün önce kaybolan Yunus Emre Kesgin'e ait olduğu düşünülürken, cesedi teşhis için Keskin'in bir yakını morga çağrıldı. Göğsünde ve karnında bıçak yaraları bulunan Kesgin'in ölmeden önce dövüldüğü belirtildi.

CEP TELEFONU TAKİP EDİLDİ

Oğlunu bulmak için afiş bastıran Nuray Tanrıver, Yunus Emre'nin 1 aydır kayıp olduğunu söyledi. Oğlunun eve gelmemesi üzerine emniyete başvurduklarını anlatan Tanrıver, Çocuk Şube Müdürlüğü'nün Yunus Emre'yi bulmak için çalışma başlattığını belirtti. Savcılık talimatı ile arama başlatılarak Yunus Emre'nin cep telefonunun takibe alındığını aktaran Tanrıver, cep telefonu sinyallerini takip eden polisin Afyonkarahisar Kent Ormanı ve Erkmen Beldesi'nde iz takip köpekleriyle bir süre arama yaptığını, ancak sinyal kesilince aramaların sonlandırıldığını belirtti.

"OĞLUMUN KANI YERDE KALMASIN"

Oğlu Yunus Emre Kesgin'in cinayete kurban gittiğini öne süren Nuray Tanrıver, suçluların yakalanmasını istedi. Adaletin yerini bulmasını istediğini anlatan Tanrıver, "Ben bulunan cesedi ya da kıyafetleri görmedim. Teşhis için kardeşimi çağırdılar. Kardeşim, cesedin yüzde 80 ya da 90 oğluma ait olduğunu söyledi. Cesedin üzerinde telefon da bulmuşlar. Oğlum ölmeden önce darp edilmiş, karın ve göğüs bölgesinde bıçak yaraları varmış. Cenazesi de tahrip olmuş ama tam teşhis edilemediği için otopsi sonucuna bakılacak. Oğlumu katlettiler. Adaletin sağlanmasını, çocuğumun kanının yerde kalmamasını istiyorum" dedi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında polis, dün gece ve bu sabah cinayet şüphesiyle 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, Yunus Emre'nin gittiği yerler ile telefon kayıtları da incelemeye alındı. Polis, kaybolduğu gün telefondan sinyal alınan bölgelerdeki güvenlik kameralarını da inceliyor.

Yunus Emre Kesgin'in kaybolmadan birkaç hafta önce bir düğünde 6 kişiyle kavga ettiği belirtildi. Yunus Emre'nin çoğu basit yaralama suçundan 23 suç kaydı bulunduğu kaydedildi.