Turgutreis açıklarındaki Tülle Adası yakınlarında alabora olan lastik bottan suya düşen bir grup kaçağı dün saat 06.30'da gören balıkçılar, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, Suriyeli 1'i kadın 5 kişiyi kurtardı. Sağlık durumu iyi olan kaçaklar, Turgutreis Limanı'ndan karaya çıkarıldı. Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek isterken kabus dolu anlar yaşayan umut yolcuları, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürüldü.

SABAHA KADAR SONUÇ ALINAMADI

Sığınmacının ifadeleri sonrası lastik botta 8'i çocuk, 4'ü kadın 20 kişinin bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine kayıp 15 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik helikopterleri, Sahil Güvenlik uçağı ve Sahil Güvenlik botları; kaçak botunun alabora olduğu Tüllüce Adası ile Çavuş, Kiremit ile Yassıada arasındaki bölgeyi aradı. Dünden itibaren sabaha kadar süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Henüz, halen hayatta olan bir kişiye ulaşılamadı.

KADIN CESEDİ BULUNDU

Sabah ava çıkan balıkçı tekneleri, kayıp olan kaçaklardan birine ait olduğu sanılan 30 yaşlarındaki bir kadına ait ceset, Turgutreis Limanı'na 200 metre uzaklıkta, D- Marin Marina mendireğindeki kayaların arasına sıkışmış halde bulundu. Durumdan haberdar edilen Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye hareket etti.

Sahil Güvenlik botuna alınan kadın cesedi, Turgutreis Limanı'na getirildi. Cenaze aracına yüklenen ceset, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü görüldü.