Ahmet Karadağ, perşembe akşam namaz kıldığı camiden çıkıp, Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine dönerken Kışla Caddesi’nde, yerde siyah bir poşet buldu. Poşetin içinde TL, dolar, euro ve bir cep telefonu olduğunu gören Ahmet Karadağ evine giderek sabahın olmasını bekledi. Dün sabah poşeti yanına alarak Simav Belediyesi’ne giden Karadağ durumu zabıtalara anlattı. Zabıtalar da Ahmet Karadağ, nakliyeci Şerafettin Şahin’in belediyeye gelerek yüklü miktarda para kaybettiğini bildirdiğini söyledi. Zabıta memurları poşet içindeki cep telefonu ile Şerafettin Şahin’e ulaştı. Müjdeli haberi duyunca belediyeye koşan ve paralarını Ahmet Karadağ’dan alan Şerafettin Şahin, içinde 1 milyon liraya yakın para bulunan poşeti kaybedince çılgına döndüğünü, her yeri arayıp bulamayınca durumu polis, belediye ve ilgili yerlere bildirdiğini söyledi. Umudunu kestiği anda sabah saatlerinde belediyeden arandığını ifade eden Şahin, "Sevincimi anlatamam. Koşarak gittiğim belediyede paralarıma kavuştum. Paramı bulan Ahmet amcaya teşekkür ediyorum. Demek ki bu devirde böyle dürüst insanlar da varmış. İnsanlık ölmemiş” dedi.“

Şerafettin Şahin daha sonra Ahmet Karadağ’a 100 lira vermek istedi. Ancak Karadağ kabul etmedi. Şahin çok ısrar edince de 100 lirayı kabul eden Karadağ, “Benim yerime kim olsa aynı şeyi yapardı. Parayı almak istemiyorum. Ancak paranın sahibi ısrarcı olduğu için, onu kırmamak için aldım” dedi.

Öte yandan Şerafettin Şahin, bu parayı poşetle neden taşıdığı, ne yapacağı, nasıl düşürdüğü konusunda ise bilgi vermek istemedi.